2023-12-07 11:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi’nin “Kooperathon Projesi” Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenecek. Eğitim projesi, gençlerin girişimcilik yeteneklerini geliştirmelerine ve ekonomik fırsatlar yaratmalarına yardımcı olmayı ve gençler arasında dayanışma, iş birliği ve toplumsal katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Proje ile 18-24 yaş arası üniversite öğrencisi gençlerin kooperatifçilik konusunda bilgilendirilmesi, girişimcilik ve kooperatifçilik kapasitelerinin artırılması yoluyla, gençlerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak hedefiyle “Gençlik Kooperatiflerinin” kurulmasının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Sümer Kampüsü’nde verilecek eğitimde, gençlere uzman katılımcılar ve akademisyenler tarafından kooperatiflerin kuruluş süreçleri, organizasyonel yapı ve karar alma süreçleri, kooperatif kültürü, yönetim kurulu ve denetleme kurulu seçimi, sorumluluk ve yetkileri, iletişim ve pazarlama stratejileri gibi uygulamalı eğitimler verilecek.

Eğitimler, 22-23 Aralık tarihleri arasında Sümer Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Başvuru linki: https://forms.gle/VX4fCSpUhPs1YTyM8